Кабінет міністрів України прийняв Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року. Про це сказано в повідомленні прес-служби уряду.

"Згідно з планом передбачено досягнення до 2020 року національної індикативної мети з енергозбереження в розмірі 9% від середнього кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005-2009 рр., що становить 6,5 млн тонн нафтового еквіваленту. Крім того, Національний план дій визначає проміжну мету - в 2017 році скоротити енергоспоживання в розмірі 5% ", - йдеться в повідомленні.

План передбачає, що заходи будуть реалізовані в чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії - побутовому секторі, секторі послуг, промисловості та транспорті.

Читайте також: Українцям збираються полегшити умови іпотечних кредитів

Прийнятий урядом документ передбачає вдосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності для послідовного впровадження європейських підходів до реалізації державної політики у цій сфері.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Затверджений план є одним з основних зобов'язань у рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄС про енергоефективність кінцевого використання енергії та енергетичних послуг.