Сьогодні о 6:00 на інтерконтинентальній біржі в Нью-Йорку вартість нафти популярної марки Brent опустилася до $33,37, WTI - до $33,13. Востаннє вартість нафти була на такому рівні 2004 року. Про це повідомляють на сайті ВВС.

Світові експерти пояснюють падіння цін на нафту продовженням наслідків від кофлікту між Іраном і Саудівською Аравією.

"Насправді основною причиною знеження ціни цьогоріч є зменшення попиту на нафту з боку Китаю. В кінці грудня юан почав знижуватися відносно долара. І зараз вже американська валюта там коштує 6,15 юанів. Місцеві бізнесмени вважають таки й стан речей тимчасовим явищем. Тому зменшили обсяги закупівлі "чорного золота". Відповідно на світових ринках лишається більша пропозиція нафти, ніж потрібно. Вона дешевшає", - пояснює "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Правильні фінансові цілі на наступний рік - п'ять порад

За його словами, вартість нафти підніметься у найближчий тиждень до $35-35. Тоді повинен відновитися попит китайців на сировину.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Загалом у цьому році є велика ймовірність, що нафта закріпиться на позначці 30-32 долари за барель. На скільки довго протримається така ціна, сказавти важко. Це залежить від інтенсивності санкцій проти Росії, ситуації в Сирії й поведінці Ірану на ринку нафти", - прогнозує фахівець.