Російська компанія "Роснефть" вирішила піти з українського ринку нафтопродуктів через громадський бойкот. Вона продає свою мережу автозаправних комплексів швейцарській Glusco Energy S.A., передає OilNews.

За даними джерела в Антимонопольному комітеті, відповідна заявка надійшла ще 4 січня. Glusco Energy S.A. входить до групи компаній Proton Energy Group - відомого на світовому ринку трейдера нафти і нафтопродуктів.

Мережа АЗС "Роснєфті" в Україні складається з 141 комплексу, зареєстрованого на ТОВ "Восток". Ці заправки працюють під брендами Formula, ТНК, "Золотий Гепард" і "Смайл".

Читайте також: Нафта встановила новий рекорд - $31,7 за барель

Сума угоди не розголошується. На думку експертів, причиною відходу "Роснєфті" з українського ринку є різке погіршення виробничо-фінансових показників, яке почалося після Революції Гідності.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, продажі мережі в 2015 році впали майже в чотири рази в порівнянні з цим показником за 2013 рік - з 280 до 73,4 тисячі тонн.

За даними Державного комітету статистики, всього в Україні на кінець 2015 року налічувалося 6 620 АЗС.