Обіг валюти на "чорному ринку" побив всі рекорди, встановивши середній щомісячний заробіток для підпільних бізнесменів не менший, ніж мільярд доларів, що, фактично, майже дорівнює розміру чергового траншу від МВФ.

Таку думку висловив економіст Олександр Жолудь і додав, що обіг іноземної валюти на "чорному ринку" в 16 разів перевищує офіційну статистику.

"Даний обсяг менший, ніж до кризи. Проте в 16 разів перевищує офіційну статистику щодо валютообмінних операцій", - зазначив О. Жолудь для видання Голос.UA.

За словами експерта, даний розрахунок проводився завдяки двом моделям. Одна з них базується на зіставленні номінальних доходів українців і приросту готівки в щоденному користуванні. Друга відстежувалася завдяки зіставленню курсу в обмінних пунктах і ставок по депозитах у фінансових установах.

Також експерт зазначив, що оборот чорного валютного ринку збільшився у 16 разів через існуючі обмеження на легальному ринку, і через недовіру до вітчизняної банківської системи.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що сьогодні, 14 вересня, Україна може отримати черговий транш фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.