На одинадцять років відправив за грати колишнього командира роти "Торнадо" Руслана Онищенко Оболонський районний суд Києва. Його заступник Микола Цукур отримав на два роки менше.

За інформацією "РБК-Україна", Микита Свиридовський, Роман Іваш, Андрій Демчук та Юрій Шевченко отримали умовний термін п’ять років з відстрочкою. Згодом останньому пом’якшили покарання, і в результаті Шевченка звільнили від відбування тюремного терміну, встановивши випробувальний термін на три роки.

Микита Кущ засуджений до дев’яти років. Ілля Холод, Борис Гольчук і Максим Глібов отримали аналогічні терміни. Анатолій Пламадяла проведе за гратами вісім років. Усі вони позбавлені міліцейських звань.

Суд також зобов’язав кожного з названих виплатити по 7750 гривень судових витрат.

Як відомо, усім колишнім бійцям розформованої у липні 2015 року роти міліції "Торнадо" інкримінують ряд тяжких злочинів, серед яких викрадення людей, убивства, тортури, зґвалтування, викрадення автотранспорту, пограбування тощо. Наприклад, у січні ув’язнені напали на конвой Лук'янівського СІЗО і захопили одного зі співробітників ізолятора. Перед нападом один з арештованих відрізав собі вухо і звинуватив у цьому правоохоронців.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Після того, як вирок був зачитаний у закритому режимі, і прокурори, й захист заявили, що незгодні з рішенням суду ібудуть його оскаржувати.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", суд арештував "Хонку", що належала колишному президенту Віктору Януковичу.