У середу, 8 жовтня, в Луганській області при спробі затримання правоохоронці застрелили бійця роти "Торнадо" на прізвисько "Толстий". Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Годину назад, при спробі затримання поблизу м.Привалля працівниками УМВС у Луганській області, вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений, розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п'ять раз засуджений, співробітник роти "Торнадо" Дьякон В.М. (кличка "Толстий")", - повідомив Матіос.

За його словами, підозрюваний помер внаслідок законного застосування зброї працівниками міліціі, до приїзду швидкої допомоги.

"У місці переховування розшукуваного виявлені снайперська гвинтівка, п'ять гранат, набої і раніше викрадені у мешканців Луганської області матеріальні цінності та автомобіль. Згідно показів потерпілих у справі, загиблий спільно з "Моджахедом" відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей", - додав військовий прокурор.

Нагадаємо, бійці роти "Торнадо" підозрюються в створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Комбата "Торнадо" залишили під арештом ще на місяць

Раніше Анатолій Матіос розповів, що бійці роти патрульної служби міліції "Торнадо" катували затриманих людей за допомогою струму, погрожували розстрілом і знімали все на мобільні телефони.

Також, в рамках досудового розслідування кримінальних проваджень за підозрою командира роти міліції особливого призначення Руслана Онищенка та його підлеглих виявлено факти розбещення неповнолітніх.

Крім того, Матіос наголошував, що серед бійців роти "Торнадо" є неодноразово судимі особи. Однак, у МВС України повідомили, що не знали про судимість бійців "Торнадо", яким видали міліцейські посвідчення.