Зростання зарплатні в середньому на 5-15% не вплинуло на якість життя українців.

Таку думку висловила голова експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерина Мащенко, пише Politeka.

За її словами, таку незначну надбавку "з'їла" інфляція. При цьому в найближчому майбутньому роботодавці в Україні не збираються підвищувати зарплатню співробітникам.

Як розповіла Мащенко, більшість роботодавців воліють мотивувати не всіх працівників, а лише найбільш цінні кадри: тих, хто виконує плани і показує високу результативність праці.

Експерт уточнила, що згідно з результатами опитування hh.ua лише кожен п'ятий українець заявив, що його зарплата в новому році зросла. А для 75% українців якість життя не поліпшилася.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Це, насамперед, пов'язано з тим, що компанії незначно підвищують зарплатню – в середньому на 5-15%, що поглинається інфляцією та загальним подорожчанням життя в Україні", — підсумувала Мащенко.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, міністр соцполітики Андрій Рева розповів, хто в Україні отримує найбільші пенсії. Ними виявилися Герої України та льотчики-випробувачі. Вони отримують за 58 тисяч гривень.