Нічні заморозки, які прийшли в Україну, негативно позначаться на врожаї плодових дерев.

Про це повідомила головний агрометеоролог Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, передає "УНН".

"Це саме шкідливе явище для квітучих плодових, особливо ранніх кісточкових, які масово цвіли по всій території України. Будуть втрати врожаю. Порахувати їх сьогодні складно, так як заморозки це неприємне явище і наслідки пошкоджень можна буде оцінити через тиждень-два", – розповіла Адаменко.

Вона зазначила, що найбільше постраждають абрикоси, вишні, персики та черешні. Пояснила фахівець це тим, що при мінусовій температурі пошкоджується квіткова зав'язь, внаслідок чого плодам просто нізвідки буде взятися. За її словами, в першу чергу урожай загине у дерев, привезених із країн, чий клімат різко відрізняється від українського. До таких відноситься Туреччина.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", українців попередили про заморозки, які подовжаться аж до 25 квітня. Проте після цього в країні очікується різке потепління. Похолодання не торкнеться тільки крайній південь.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще