Уряд України пообіцяв істотне зростання ВВП країни.

Про це йдеться в плані Розвитку України до 2020 року, пише Politeka.

Українцям пообіцяли, що ВВП зростатиме на 4-5% щорічно.

Такі показники, на думку уряду, забезпечить дерегуляція, підтримка експорту, інвестиції, поліпшення бізнес-клімату, земельна реформа, реформування енергетики, модернізація інфраструктури тощо.

При цьому, згідно з попередніми даними, в 2017 році зростання ВВП складе всього 1,9%.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, щоб ВВП країни зростало, Україна повинна розвиватися відповідно до світової економіки. За прогнозом МВФ, світова економіка цього року зросте на 3,4%.

Таки чином, у 2017 році українська економіка відстане від світової ще на 1,5%. Якщо ж події розвиватимуться за негативним сценарієм, то на всі 2,9%. За прогнозом експерта, цей розрив збільшуватиметься щороку.

Крім того, експерти вважають, що в найближчі кілька років криза в українській економіці "законсервується".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, у Мінфіні вирішили списати проблеми в економіці блокаду "дочок" російських банків.