Представники Facebook заявили, що соціальна мережа стала "полем бою" для урядів, які намагаються маніпулювати громадською думкою в інших країнах.

За інформацією DW, аналітики з кібербезпеки повідомили, що окремі уряди фінансують "підкилимні зусилля" для поширення пропаганди, щоб досягати геополітичні цілі.

Окрім поширення фейкових новин, у Facebook відзначили створення штучних профілів, збирання паролів обманом, створення груп для прихованої пропаганди, а також поширення расистських матеріалів, що розпалюють ненависть.

Відомо, що здебільшого подібні матеріали поширюють люди, які знають місцеву мову та ситуацію в країні. Метою цих дій є підтримка чи дискредитація тих чи інших ідей або кандидатів, а також створення атмосфери недовіри загалом.

У Facebook додали, що розпочали кампанію з виявлення фейків. Перед першим туром виборів у Франції, які відбулись минулого тижня, у соцмережі видалили близько близько 30 тисяч аккаунтів у країні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", засновник Facebook Марк Цукерберг прокоментував жахливе вбивство, яке транслювали наживо у соцмережі.