У неділю, 9 квітня, в рамках 24-го туру чемпіонату України з футболу Шахтар зустрінеться у Харкові з Чорноморцем. Початок - о 17:00. Напередодні на відкритому тренуванні гірників на питання журналістів відповів керманич Шахтаря Паулу Фонсека.

- Чорноморець - сильний клуб, який може створити нам деякі складності, коли володіє м'ячем. Одесити з Динамо і минулого разу з нами зіграли з трьома центральними захисниками. Може, в цьому різниця в тактичній схемі. Але ми поважаємо суперника і знаємо, що це одна з кращих команд чемпіонату України.

Не варто забувати, що практично всі, хто грає проти Шахтаря, повністю закриваються в обороні, діють в тридцяти метрах від своїх воріт. Звичайно, це ускладнює наше завдання, і момент завершення атак стає для нас важче. Скажу чесно: якщо хтось зараз переживає і думає не так, то я абсолютно не переживаю з цього приводу, адже ми продовжуємо перемагати.

Дентіньо? Він повернувся, але ще не готовий взяти участь в матчі. Він на фінальній стадії свого відновлення.

Якщо згадувати про матч, що не відбувся, з Полтавою, то, звичайно, для нас краще було б грати - ми цього хотіли, але на такому полі, яке б дозволяло показувати елементарний футбол. А з тим газоном це було практично нереально. Зростає ризик травм. Також це дуже погано для картинки і іміджу клубів: уявіть, як хтось за кордоном дивиться цей матч. Що вони подумають про наш чемпіонаті або Кубок, коли команди грають на такому полі? Думаю, це абсолютно неправильно.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Гра з трьома центральними захисниками? Я люблю більш атакуючий футбол. Якщо ми подивимося на клуби, які діють з трьома центральними захисниками в Україні або Європі, то побачимо, що вони стають сильнішими в обороні, але зникає той ризик в атаці, який так потрібен нам. Я не є прихильником такої гри. Вважаю, якщо і потрібно вносити такі зміни, то цього не може бути по клацанню пальців. Щоб команда звикла до зміни, потрібно багато часу. Я не критикую - футбол переважно будується на тенденціях. Можна подивитися на Челсі або колективи інших чемпіонатів - все змінюється. Ми ж, вважаю, повинні дотримуватися своїх ігрових принципів. Якщо в цьому році буде мода на сорочки в смужку, всі стануть їх носити. Точно так само і тут, - передає слова Фонсеки офіційний сайт донеччан.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua анонсував 24-й тур чемпіонату України, в тому числі матч Шахтар - Чорноморець.

Фото Getty Images