Американська автомобільна компанія презентувала технологію для 3D-друк автомобільних деталей - Stratasys Infinite Build. Автовиробник став першим з-посеред галузевих компаній, хто використовує у виробництві 3D-принтер.

Технологію застосують для моделей лінійки Ford Performance та персоналізованих деталей.

Як наголошують розробники, надруковані деталі мають меншу вагу, що дозволяє економити пальне.

За словами технічного керівника відділу досліджень аддитивного виробництва компанії Еллен Лі, 3D-технологія може стати проривом у автовиробництві.

Система здатна оптимізувати та здешевити спосіб виготовлення інструментів, деталей прототипів чи компонентів у малих обсягах.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Наприклад, на виготовлення нового впускного колектора знадобиться всього кілька днів, а не місяців, крім цього й коштувати це буде значно менше.

Stratasys Infinite Build підходить для виготовлення практично будь-яких автомобільних деталей.

"Завдяки цій технології у нас є можливість друкувати кріплення та компоненти, що значно спрощує процес повторного конструювання", - наголосила Еллен Лі.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", тривимірний друк частин автомобілів надасть переваги й покупцям. З'явиться можливість друкувати окремі деталі автівок за їх побажаннями.