На презентації смартфонів Samsung Galaxy S8 і Galaxy S8 Plus чимало уваги було приділено безпеці. Нові флагмани Samsung оснащені датчиком відбитків пальців, сканування райдужної оболонки ока і функцією розблокування смартфона за допомогою розпізнавання обличчя власника.

Видеоблогер Marcianotech вирішив перевірити надійність цієї функції:

На злом функції розпізнавання обличчя в Samsung Galaxy S8 блогеру знадобилося близько п'яти хвилин. За цей час він зміг підібрати потрібну відстань до екрана іншого смартфона, на якому відображалася його фотографія.

Очевидно, що функція розблокування за розпізнаванням обличчя на даний момент не така безпечна, як сканер відбитка пальця або райдужної оболонки ока. Вона швидше створена для спрощення розблокування, так як сканер відбитків пальців у Galaxy S8 розташований не найзручнішим чином, а у сканера райдужної оболонки ока є свої обмеження. Варто також відзначити, що в Samsung Pay і Android Pay використовувати функцію розпізнавання особи для оплати не можна.

Як повідомляв портал Знай.ua журналісти порівняли Galaxy S8 і Galaxy S8 Plus з останнім флагманом від компанії LG G6.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще