Главу "Укртатнафти" Павла Овчаренка запідозрили у несплаті податків в Євросоюзі.

Асоціація платників податків Європи (АПЄ) попередила європейські країни, зокрема Францію і Естонію, про можливе шахрайство з його боку.

Зазначимо, Овчаренко – глава правління "Укртатнафти". У березні 2017 року його оголосили у Всеукраїнський розшук.

У АПЄ повідомили, що бізнесмен, якого в Україні розшукують за фінансові злочини, шахрайство і розкрадання у великих розмірах, переховується в ЄС і, таким чином, продовжує свою злочинну діяльність.

Передбачається, що зараз Овчаренко знаходиться у Франції, при цьому у своїй фінзвітності вказує, що живе в Естонії. Водночас, ані Франція, ані Естонія не отримують податків від компаній Овчаренко, тоді як до його офшорної компанії у Панамі постійно надходять величезні суми.

Популярні новини зараз
У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Про це свідчить звіт за 2015 рік естонської компанії A-Grain Eesti OU, засновником якої є Овчаренко, а її єдині члени правління – він сам і його дружина.

В АПЄ звернули увагу на те, що понад 96% прибутку від діяльності A-Grain Eesti OU осідає на Панамських рахунках Овчаренко. Сама ж компанія при цьому показує мінімальний прибуток або навіть збитки.

В Асоціації нагадали, що в Україні Овчаренко розшукують СБУ і прокуратура за підозрою в шахрайстві відносно підприємства "Агрейн". А естонська A-Grain Eesti OU - транзитна ланка в схемі виведення коштів на панамську компанію Овчаренко CAREYMAY FINANCE SA.

За даними АПЄ, компанії Овчаренко не платили податки і в український держбюджет.

Всю інформацію по справі передадуть правоохоронцям Естонії та Франції.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Генпрокуратура направила в Іспанію документи для екстрадиції Інеси Кадирової, матері нардепа Олександра Онищенка, якого підозрюють у газових махінаціях.