16 травня Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглядатиме дисциплінарну справу проти судді Оболонського райсуду Києва Владислава Дев'ятка, який головує у справі колишнього президента Віктора Януковича.

За інформацією "Українських новин" відповідне рішення палата ухвалила у понеділок, 24 квітня. Суддя втретє не з'явився на розгляд справи проти себе та попросив перенесення.

Заявник у цій справі, адвокат Роман Маселко, впевнений, що дисциплінарна палата ВРП прийме рішення щодо Дев'ятка навіть якщо він не з'явиться. Якщо вирішать, що суддя порушив присягу, його безстроково усунуть з посади та поставлять питання про звільнення.

Зазначимо, що дисциплінарна справа проти Дев'ятка стосується його рішень про позбавлення водійських прав двох активістів Автомайдану у січні 2014 року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", колишній нардеп від "Партії регіонів" Ганна Герман поділилась враженням від першого фізичного контакту з Януковичем.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще