Кабінет міністрів планує підвищити розмір пенсій у 2017 році, але за умови проведення реформи соціальних виплат. Уряд пообіцяв до 2024 року ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман перед початком підсумкової прес-конференції. Він зазначив, що уряд хоче запровадити справедливу пенсійну систему, на заміну "зрівнялівки".

Прем'єр додав, що у 2024 році планується повністю покрити дефіцит Пенсійного фонду у сумі 140 мільярдів гривень. Це дозволить інвестувати у розмір виплат. Реформування у сфері, за його словами, дасть змогу з 1 жовтня збільшити розмір пенсії для понад п'яти мільйонів пенсіонерів.

Гройсман пояснив, що виплати для різних категорій зростуть на суму від 200 до 1000 гривень. Прем'єр наголосив, що це буде не разова виплата, а постійне підвищення.

"Наша реформа передбачає, що з 1 жовтня ми запропонуємо скасувати оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Тобто ми підвищимо 9 мільйонам пенсії, скасуємо оподаткування пенсій з 1 жовтня – єдине, що нам потрібно, це підтримка парламенту. Це приклад системної реформи, яку ми зробимо цього року", – підсумував очільник уряду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, ватажки бойовиків "ДНР" зрізали на 70% зарплати працівників підприємств окупованої Амвросіївки. Решту виплат хочуть покрити продуктовими пайками.