Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував "газову" справу проти Росії, рішення за якою винесе Міжнародний суд ООН у Гаазі наприкінці квітня, та розповів, чим розплачуватись у разі поразки.

На прес-конференції прем'єр зазначив, що Україна має достатньо міцну правову позицію у суді, однак 40 млрд доларів, які Москва виставить Києву у разі поразки, ляжуть на плечі лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, адже саме вона підписувала газові контракти у 2009 році.

"Доведеться передати Тимошенко замість грошей. Якщо вона підписала, нехай вона і несе за це відповідальність. Чого ж за це повинні платити усі українці", - заявив Гройсман.

Він відмовився прогнозувати рішення суду, але зазначив, що перемога означатиме відновлення справедливості по відношенню до України.

"Суд буде визначатися, ми поважаємо його рішення", - додав прем'єр.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гройсман заявив, що братиме участь у виборах президента України у 2019 році, але як громадянин України.