Активісти Українського Кіберальянса впродовж декількох місяців моніторили все листування сірого кардинала російської зовнішньої політики в Європі Олександра Усовського: тепер в активістів з'явилися докази того, що польські націоналісти зруйнували пам'ятник УПА не за безкоштовно.

Вчора, 26 квітня, зруйнували пам'ятник українським воїнам, який націоналісти вважали незаконно встановленими. Українські організації, в свою чергу, наполягали, що це надгробний знак, і його зносити ні в якому разі не можна. Про це пише InformNapalm.

Активісти зазначають, що незважаючи на загрозу українському пам'ятнику, він довгий час продовжує стояти на українсько-польському кордоні, поки не сталася анексія Криму і не почався збройний конфлікт на Донбасі: Кремль різко активізувався і почав "ворушити старе", тим самим налаштовуючи країни одна проти одної. Зокрема, не випадково в Польщі люди знову почали згадувати про "Волинську різанину", хоча ця сокира війни давним-давно був закопана.

Завдяки матеріалам, які активістам вдалося зібрати, тепер стає абсолютно точно відомо, що руйнування пам'ятника в 2014 році - задумка Москви, яка обійшлася їй у сто тисяч євро. Також в листуванні вказується, що в цьому році Усовський збирався зустрітися з польськими "колегами" для організації нових провокацій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Щоб зірвати ці провокації, активісти UCA і волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm превентивно виклали у відкритий доступ листування Усовського з польськими націоналістами з обговоренням акцій біля пам'ятника в Грушовичах. Викриті факти мали широкий інформаційний резонанс в українській та польській пресі, що зірвало або відстрочило ряд провокацій Москви", - йдеться в повідомленні волонтерів.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що СБУ викрила ще одного провокатора україно-польського конфлікту.