У Харкові інженери розробили унікальну крупнокаліберну гвинтівку для снайперів. Вона отримала назву Snipex Rhino Hunter.

Про це повідомляє "24 канал". З її допомогою снайпер може прицільно вражати ціль на відстані у 2,5 кілометри. Загальна довжина гвинтівки становить 1200 мм, а самого ствола – 750 мм.

Розробники запевняють, що зброя максимально зручна і її легко перезаряджати. Головні її переваги - гільза викидається автоматично, слабка віддача. Ствол гвинтівки також гасить віддачу від пострілу.

Для стрільби використовується патрон натівського калібру 12,7. Це поки ще є головною проблемою для нової зброї. Україна втратила патронний завод у Луганську, а закупити натівські боєприпаси досить проблематично.

Гвинтівку розробили та випустили на хімічному концерні. Спершу харків'яни займалися волонтерством і постачали військовим мастило для стволів. Потім їм прийшла ідея створити гвинтівку.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Всі деталі для зброї виготовляють в Україні, навіть найскладнішу частину - ствол. В той же час решта виробників змушені купувати складові за кордоном.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, американська армія візьме на озброєння нові беспілотники для перевезення вантажів. Їх виготовлятимуть з дерева.