Жертвами "активістів" у різних регіонах стають опоненти влади — від прихильників "Українська вибору" до захисників прав національних меншин, зазначає політичний аналітик і громадський діяч Олег Хавич.

Так, 5 квітня у Хмельницькому "активісти державницьких організацій" намагалися силовим чином зірвати науково-практичну конференцію "Мінські угоди як платформа збереження державності, економічної безпеки, соціального захисту громадян і встановлення миру в Україні", яку організував Громадський рух "Український вибір — Право народу", — повідомив Хавич.

За його словами, кілька десятків молодих людей з бітами і уніформі військового зразка, заявляли про свою причетність до "Правого сектору" та ВО "Свобода", намагалися імітувати загрозу терористичного акту і погрожували фізичною розправою учасників заходу та представників ЗМІ.

Парадоксально, але за два дні до цього лідери України, Німеччини та Франції в телефонній розмові "підтвердили важливість подальшої роботи в напрямку імплементації Мінських домовленостей", - зазначив Хавич.

"Офіси та заходи "Український вибір" неодноразово піддавалися нападам націоналістично налаштованих молодиків. 20 березня у Чернівцях "ветерани АТО" зірвали круглий стіл щодо захисту прав національних меншин. Правда, там, де нацменшини можуть дати відсіч погромникам, до втілення режиму де-факто надзвичайного стану легальні силові структури залучаються", — зазначив Хавич, маючи на увазі введення додаткових підрозділів Національної гвардії в Білгородській район Одеської області, де живе багато болгар і гагаузів.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

З гострою необхідністю зупинити кровопролиття на Донбасі, повернути утримуваних осіб, відновити мир і зберегти територіальну цілісність — завданнями, які не раз озвучував В. Медведчук, — ніхто формально не сперечається, — констатує Хавич.

"Але в повсякденній реальності заходи, спрямовані на відновлення миру в Україні, постійно знаходяться під загрозою зриву з боку "активістів", які часто безпосередньо управляються представниками правоохоронних органів", — підсумовує він.

Нагадаємо, у суботу, 8 квітня, представники "Національного корпусу" заблокували будівлю Росспівробітництва в Києві, де повинна була відбутися міжнародна акція "Тотальний диктант" – традиційний щорічний диктант з російської мови.