На відстані близько 60 мільйонів світлових років від нас у південному сузір'ї Ворон зіткнулися дві великі галактики, які за каталогом носять назви NGC 4038 і NGC 4039.

У ході подібних катаклізмів, які тривають сотні мільйонів років, зірки, що входять до складу галактик, стикаються вкрай рідко. Однак у взаємодіючих галактиках часто спостерігаються величезні хмари молекулярного газу і пилу, які викликають процеси зореутворення.

Охоплюючи майже 500 тисяч світлових років, цей знімок показує, наскільки далеко можуть викидатися зірки і речовина галактик від місця зіткнення. Дуги, які утворилися з викинутої галактичної речовини, дали парі галактик оригінальну назву - Антени.

Це зображення було складено за допомогою даних, отриманих космічним телескопом «Хаббл» та наземним «Субару».

Як повідомляв сайт Знай.ua, фахівці американського космічного агентства NASA виявили пульсуючу галактику, ядром якої є величезна чорна діра.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще