Більшість українців не можуть собі дозволити лікування - від складних хвороб намагаються позбутися народними методами, адже грошей на обстеження та препарати не вистачає.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами виконавчого директора фонду "Пацієнти України" Ольги Стефанишиної, кожен другий пацієнт не звертається до лікаря або відкладає візит на невизначений термін.

Більше половини осіб скаржаться на те, що не можуть собі дозволити купувати ліки через їх надмірно високу вартість, а 43% респондентів взагалі продають майно, щоб розрахуватися за перебування у стаціонарі.

Крім того, суттєво знизилася довіра громадян до медиків – щонайменше 40% опитаних зізналися, що лікарі нерідко не пояснюють вибір препаратів, тоді як пацієнти впевнені, що можна знайти значно дешевший вітчизняний аналог.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в ООН підрахували кількість українців, які живуть за межею бідності. Виявилося, що близько 60% громадян не можуть собі дозволити необхідних речей. Левову частку із них складають переселенці з окупованих територій та люди з інвалідністю.