Попри поступове запровадження реформ, підвищення мінімальних зарплат та пенсій, левова частка населення України живе за межею бідності.

Про це повідомляє "Сегодня".

За словами постійного представника програми розвитку ООН Ніла Уокера, таких громадян нараховується близько 60%.

Серед них значна кількість осіб, які виїхали з тимчасово окупованих територій – щонайменше 1,7 мільйона, а ще 2,8 мільйона – це люди з інвалідністю, які часто не можуть самостійно себе забезпечувати та знайти гідну роботу.

За даними фахівців українського Інституту демографії, середній прибуток в країні значно знизився. У порівнянні із попередніми роками він зменшився на 31,9%.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Слід зазначити, що навіть у розвинених країнах світу бідність залишається основною проблемою – понад 300 мільйонів людей не можуть собі дозволити речей першої необхідності.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що психологи визнали бідність вірусом, який може негативно впливати на організм та психічний стан людини.