Корейський автовиробник Hyundai в березні 2017 року презентував Женевському автосалоні концепт нового кросовера Hyundai FE Fuel Cell з водневою силовою установкою. Він перевершив по «далекобійних» характеристиках своїх конкурентів.

Про це повідомляє Bloomberg. Серійний Hyundai, як і концептуальна версія, зможе подолати 800 кілометрів на одному баку. Цей показник значно перевершує можливості найближчих конкурентів - Toyota Mirai і Honda Clarity.

У компанії підкреслюють, що така витривалість і запас ходу знадобиться в регіонах з недостатньо розвиненою заправної інфраструктурою. Дебют і запуск FE Fuel Cell в серійне виробництво запланований в 2018 році в рамках Зимових Олімпійських ігор, які пройдуть в Південній Кореї. Спортивні змагання стануть ареною для презентації і водневого автобуса від Hyundai.

У модельній лінійці автовиробника вже є водневий кросовер - ix35 Fuell Cell. Але він не користується популярністю у автолюбителів. Це пов'язують з високою ціною на авто, в той час як водневих заправок дуже мало. Але Hyudai вже підготував стратегію для вирішення останньої проблеми. Компанія буде активно розвивати заправну інфраструктуру.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, британська компанія Rolls-Royce підготувала лімітовану серію своїх седанів, присвячену легендам британської музичної сцени. Капот автомобіля прикрашає аерографія, а салон - слова з пісень і автографи музикантів.