До кінця року інфляція може сягти 12%. Однак якщо зростуть ціни на енергоносії, то зростання інфляції буде більшим.

Про це заявив економічний експерт Всеволод Степанюк коментуючи прогноз Нацбанку щодо інфляції, пише ГолосUA.

Як уточнив він, інфляція в Україні сильно залежить від зовнішніх чинників, тому якщо ціни на світових ринках почнуть рости, то це автоматично позначиться і на українському ринку.

"Водночас, зростання світових цін на українські товари може стабілізувати гривню", - зазначив Степанюк.

Експерт вважає, що до кінця року реально утримати інфляцію на рівні 12%, за умови, якщо не зростуть ціни на енергоносії і комунальні послуги. Можливе підвищення тарифів додасть індекс інфляції більше 1%.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Справа в тому, що зростання інфляції в Україні провокує здорожчання енергоресурсів, перестраховка бізнесменів щодо валютних ризиків і сезонні фактори.

"Тарифи це святе. Підняли тарифи - інфляція додала 1%-1,5%", - пояснив експерт.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, українці не відчули покращення життя після підвищення мінімалки, оскільки зростання зарплат з'їла інфляція.