Захоплення популярним американським серіалом "Гра престолів" довело британських батьків до того, що вони стали називати дітей іменами улюблених героїв.

Такі дані підтвердила Національна статистична служба Великобританії.

Як повідомляє Daily Mail, найпопулярнішим є ім'я молодшої дочки Неда і Кейтілін Старк Ар'я.

Цим ім'ям назвали 244 новонароджених дівчаток. Далі за популярністю йде ім'я Матері Драконів Кхалісі - так назвали 53 дівчинки. Цікаво, що шість дівчаток назвали Дейнеріс.

Серед чоловічих персонажів, то найчастіше називають Теоном і карликом з родини Ланністерів Тіріоном.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Популярність імен пов'язана з поп-культурою і знаменитостями, які надихають батьків називати своїх дітей тими чи іншими іменами. Також на вибір батьків впливають релігійні, культурні та етнічні чинники", - повідомляється у звіті НСС.

Підтвердженням тому стала популярність імені Харпер на честь доньки Вікторії та Девіда Бекхема. Це ім'я продемонструвало стрімке зростання популярності за 2014 рік.

Читайте також: У Росії дітей називають на честь героїв "Ігри престолів"

Найпопулярнішими жіночими іменами у Великобританії визнані Олівія і Амелія. Хлопчиків ж британці найчастіше називають Олівером і Джеком.

Нагадаємо, що в Росії також називають дітей на честь персонажів "Ігри престолів". Ними стали Ар'я, Варіс, Петір і Теон.