На німецькому острові Амрум туристи знайшли імовірно найстаріше послання в пляшці, повідомляє Independent.

За інформацією, знайденому посланню в пляшці не менше 108 років, а натрапили на нього подружжя пенсіонерів. Як розповіла жінка, її чоловік намагався акуратно вийняти послання, однак після невдалих спроб їм довелося розбити пляшку, як було наказано на посланні.

У пляшці виявилася поштова листівка з текстом на трьох мовах: англійській, голландській та німецькій. Того, хто знайшов пляшку просили вказати, де і як вона була виявлена, а потім відправити цю листівку в британський Плімут на адресу Морська біологічна асоціація Великої Британії за нагороду один шилінг (старовинна монета в 12 пенсів, - ред.).

"Ми були дуже схвильовані. Ми, звичайно, більше не розраховували отримати будь-які поштові картки (з пляшки, - ред.)", - сказав представник асоціації Гай Бейкер.

За словами представників асоціації, пляшка була закинута в Північне море між 1904 і 1906 роками для вивчення сили морських течій. Всього в рамках того експерименту вченими були закинуті в море більше тисячі послань, проте попередня знайдена листівка повернулася в асоціацію багато десятиліть тому.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Мускат 1829 та херес 1775 року - унікальні вина "Масандри" (фото)

На даний момент асоціація планує звернутися до Книги рекордів Гіннеса з метою визнати знахідку з острова Амрум найстарішим з відомих послань в пляшці.

Зазначимо, поки що рекорд належить посланню 1914 року, яке було знайдено 99 років по тому.