Несподіване багатство звалилося на казну містечка Аламогордо в американському штаті Нью-Мексико. Муніципальні служби викопали справжній скарб - близько тисячі картриджів для ігрової приставки Atari-2600. Їх закопали ще в 80-х роках.

Про це повідомляє Yahoo News.

Знахідку успішно продали на eBay.

У Аламогордо вже давно ходила міська легенда про нібито закопані картриджи до ігрової приставки Atari-2600. Її перестали випускати у 1983 році, а на зміну їй прийшла Atari-2600 Jr.

Міська влада серйозно поставилися до легенди і розпорядилися перекопати місцеве звалище. У підсумку було виявлено 881 раритетний картридж. Всі вони дуже добре збереглися.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Картриджі муніципалітет виставив на інтернет-аукціоні eBay. Інтерес до лоту виявили колекціонери з Франції, Австралії, Бразилії, Сінгапуру та інших країн.

Читайте також: Аудіокасети знову стають популярними

У результаті місту вдалося виручити за картриджі близько 108 тисяч доларів. Кожен з них коштував по 122,5 доларів.

Лот містив ігри на зразок "Пакмана", "Футбол Пеле", аркади "Гусениця" та інших. Найдорожчим картриджем став "Інопланетянин". Гра 1982 року заснована на однойменному фільмі Стівена Спілберга. За неї вдалося отримати понад півтори тисячі.