Нездорове харчування є найпоширенішою у світі причиною ранньої смерті.

Це з`ясували американські вчені з інституту Health Metrics and Evaluation назвали, пише The Independent, повідомляє УНІАН.

Нездорове харчування має більший негативний вплив на організм людини, ніж вживання алкоголю і тютюну, констатують експерти. Воно призводить до нестабільної роботи організму, появи численних захворювань, серед яких хвороби серця, інсульт, діабет та інші хронічні недуги.

Споживанням у малій кількісті фруктів, овочів, горіхів і круп за підвищеного споживання червоного м'яса, солі та безалкогольних солодких напоїв – так характеризують неправильне харчування експерти.

Читайте також: Робочий день краще починати о 10 ранку - сомнологи

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як показали дослідження, однакові фактори ризику мають різний вплив на смертність у різних країнах. Приміром, у країнах Південно-Східної Азії та Індії люди частіше помирають від поганої екології, в той час, як в країнах з високим рівнем доходів однією з головних причин смерті є куріння. У Латинській Америці та на Близькому Сході головним ризиком для здоров'я вважається ожиріння. У країнах Африки вчені називають відразу кілька основних факторів, що призводять до ранньої смерті: недоїдання, брудна вода, незахищений секс та вживання алкоголю.