Жителька Глухова Сумської області Людмила Дейнеко протягом 24 років збирала бюсти Леніна.

Як повідомляє Gazeta.ua, вона зберігала 40 пам'ятників радянським вождям зберігала на своєму подвір'ї. Минулого року вона померла, але її музей все одно зберігається завдяки її донці Світлані.

В "Люсін музей" увійшли всі пам'ятники, демонтовані з часів незалежності України. Жінка на власні гроші звозила постаменти вождів з навколишніх сіл Глухівщини. На власну пенсію купувала фарбу і щороку їх білила.

Частину колекції вивіз Глухівський археологічний заповідник. 4 пам'ятники досі стоять на подвір'ї хати Людмили, а поруч — погруддя Леніна, Карла Маркса і Сталіна.

"Мені ж воно не треба. Раніше про цей її музей у всьому світі знали. Приїжджали з Франції, з Голландії, керівники компартії і школярі ходили. А зараз уже капіталізм, соціалістів немає.Нашому поколінню воно не треба. А ті кому треба, всі померли", - каже жінка.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: У Києві демонтують більше ста комуністичних пам'ятників

Донька Світлана зберігає понад 20 пам'ятників тільки у кухні.

Нагадаємо, що після подій на Майдані по всій Україні демонтують пам'ятники Леніну.