Майдан Незалежності міг би бути зовсім іншим, якби втілилися в життя архітекторські плани 2000-х років.

Макети з альтернативним архітектурним рішенням головної площі країни розмістило на своїй сторінці в Facebook hromadske.tv.

"Альтернативна історія" викликала неоднозначні відгуки інтернет-користувачів. Так, серед основних мінусів жителі столиці помітили відсутність зелені на головній площі України.

"Всі реконструкції нинішніх днів мають один обов'язковий елемент - це вирубування дерев", - написав під фотографіями Остап Дзондза.

Читайте також: У Ризі заборонили виставку про Майдан

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Тотальний несмак, але хороша візуалізація. Конус жахливий ...", - підкреслив Дмитро Арехта.

Але знайшлися серед коментаторів старих макетів і справжні патріоти, які готові пробачити архітекторам всі недосконалості.

"Зараз Майдан такий, яким йому судилося бути! Найкрутіше місце на землі! Всі архітектурні ляпи пробачив :)", - написав Дмитро Войтко.

Нагадаємо, в 2001 році на Майдані провели реконструкцію. Встановили кілька пам'ятників, у тому числі і Монумент Незалежності, відкрили підземний магазин "Глобус" і прибрали з площі великий фонтан. Після цього, на Майдані пройшла хвиля акцій протесту за "Україну без Кучми".