Дозвіл на проведення в Ризі фотовиставки "Люди Майдану", яке раніше видали організаторам, заморожено. Таке рішення ухвалив Юріс Радзевич - виконавчий директор Риги. Про це сообщают Delfi.lv.

Виставку заборонили через те, що організатори не дотримувалися закону, і на них до того ж завели адміністративну справу.

Юріс Радзевич підкреслив, що самоврядування не повинно забезпечувати охорону під час публічних заходів. Згідно з місцевими законами, цим повинні займатися організатори, тим самим гарантуючи безпеку відвідувачів і громадський порядок.

Читайте також: У Ризі затримали вандала, який зруйнував експозицію "Люди Майдану"

Виконавчий директор Риги також зазначив, що якби на виставці був присутній хоч одна людина, яка би виконувала функції охоронця, то він би зміг викликати поліцію. За його словами, він повідомив про це Сергію Алексєєву, який є одним з організаторів, але той заявив, що забезпечувати охорону виставки не збирається і надалі.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Коментуючи ситуацію, що склалася, мер Риги Ніл Ушаков зазначив, що забороняти проведення будь-яких публічних заходів органи самоврядування не можуть. Але все ж є винятки, за яких поліція безпеки заявляє про загрозу порядку.

На думку мера міста, заяви організаторів виставки - це якраз той випадок, коли поліція безпеки повинна втрутитися.

Нагадаємо, що російськомовні вандали минулого тижня пошкодили частину фотовиставки "Люди Майдану", коли вона перебувала ще в стадії монтажу. Після цього, було скоєно ще кілька нападів на виставку, внаслідок чого вона була повністю знищена.