Найближчим часом мавпи столичного зоопарку переїжджають у комфортні зимові житла. Про це повідомляє "Сегодня".

"Поруч з п'ятьма, облаштованими рік тому, вольєрами з'являться ще три: два з них, площею 40 кв.м, призначені для проживання великих сімей, а менші, площею 25 кв.м - для пари приматів", - пише видання.

При цьому уточнюється, що відвідувачі зможуть побачити тварин через скло підвищеної міцності, товщиною в 12 мм, а не через решітки, як в літніх вольєрах.

"Стіни вольєрів покриті спеціальною екологічно чистою фарбою. Для оформлення внутрішнього декорування кожного вольєра знадобилося по 8-10 дерев - це сухостої, які були обрізані безпосередньо на території зоопарку. Крім цього, нове житло обладнане додатковими полицями під дахом з віконцями", - наголошується в публікації.

Як стало відомо, два нових вольєра зараз вже заселені, але поки закриті для відвідувачів, бо тривають будівельні роботи в третьому приміщенні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Героєм року у Швеції став кіт-рятувальник (фото)

"В одному з них живе два гібона, а в другому шість павіанів анубісів разом з маленькою донькою Піснею, яка народилася минулого року", - розповіла завідуюча відділом приматів Київського зоологічного парку Валентина Дикарьова.

У зоопарку також обіцяють, що з відкриттям нових зимових вольєрів Відділ приматів запрацює у звичному режимі - відвідувачі знову побачать горилу Тоні, прохід в приміщення якого тимчасово був закритий через проведення ремонтних робіт.