Досить дивну статтю надрукувала норвезька газета Aftenposten. У вчорашньому номері з'явився некролог Санта Клауса, повідомляє BBC.

Мова йдеться про те, що Санта, який народився 12 грудня 1788 року, помер. Це сталося 3 грудня у місті Нордкап. Бідолаха трохи не дотягнув до свого 227-річчя.

Журналісти розповіли навіть про те, де відбуватиметься траурна церемонія. Усіх небайдужих запросили до храму Північного полюса 28 грудня.

Згодом працівники Aftenposten вибачились за таку дурість і повідомили, що матеріал вони опублікували помилково.

"Це була внутрішня помилка редакції. Ми тримаємось суворих правил щодо публікації некрологів, але цей матеріал став виключенням", - пояснення від керівників видання.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Питання одне: як можна допустити таку помилку? У цьому випадку треба навмисно написати матеріал. Краще б журналісти просто сказали б, що це був жарт.

У Aftenposten пообіцяли ретельно розібратися з інцидентом. Поки начебто не було емоційних зривів у норвезьких дітей через цю статтю.

Читайте також: У США створили співаючу ялинку із дітей (відео)

Зазначимо, що головний символ Різдва та Нового року має досить незвичні назви у різних країнах. На Кіпрі він Святий Василь, у Грузії - Товліс Бабуа, а у Фінляндії - Йоулупуккі. Навіть у World of Warcraft (цю гру до речі ООН не визнала державою на вимогу геймерів) є новорічний персонаж. Його звати Дідусь Зима.