Деякі люди регулярно постять у себе на сторінці в соцмережі цитати відомих мислителів.

Грунтуючись на експерименті за участю 845 добровольців, учені довели, що подібна схильність говорить про невисокий інтелекті, пише наукове видання Judgement and Decision Making.

Зокрема, експеримент полягав в оцінці ряду тверджень. Деякі з висловлювань належали реальним людям, інші випадковим чином згенерував комп'ютер. Серед фраз були такі як "Посеред руху і хаосу зберігай внутрішній спокій" або ж "Думки стають справами, тому будь позитивний", а також фрази, які констатували очевидний факт або ж просто представляли собою набір непов'язаних слів.

Читайте також: Які продукти захищають від раку

Крім оцінки тверджень, учасників експерименту просили пройти тест на інтелектуальні здібності і дати відповідь на питання про ставлення до релігії, паранормальних явищ і теоріях змови.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З'ясувалося, що любителі "розумних" слів практично не відрізняють цитати мудреців від сформованої комп'ютером нісенітниці. Таких виявилося більше 27% від загальної кількості учасників.