Сьогодні сімдесят четверта річниця битви за порт Перл-Харбор.

Главком опублікував фотографії з дня події.

7 грудня 1941 імператорський флот Японії обрушив свою міць на військово-морську базу США в Перл-Харборі на Гаваях.

У розпал Другої світової війни близько 350 літаків Японії бомбили флот, скидали торпеди.

У результаті цього чотири ленкори пішли під воду, така ж доля спіткала вісім кораблів, а чотири ленкори з американського флоту в Гаваях отримали серйозні пошкодження.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Американці зазнали великих втрат через несподівану атаку, понад 188 літаків знищили японці. В епічній битві загинули більше двох тисяч чоловік.

Після цього нападу США оголосила війну Японії і вступила у Другу світову.

Читайте також: Рівненський школяр створив куленепробивну каску

Нагадаємо, що з приводу історичної події зняли фільм в 2001 році. Режисер Майкл Бей зобразив романтичну історію військового льотчика Рейфа і медсестри Евелін. Після того як Рейфа відправляють на війну і приходить повідомлення про його загибель, між його найкращим другом Денні і Евелін починається роман.

Історія закінчується тим, що Рейф повертається, а Денні бере участь в обороні Перл-Харбора від атаки Японії. Рейф виживає, і вони разом з Евелін виховують сина її і Дені.