Учень сьомого класу з міста Рівне Павло Стельмах захоплюється фізикою, хоча серед його рідних немає представників цієї професії. Він вирішив створити для українських бійців каску, яку не здатні пробити кулі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з Рівного.

Ініціатором цієї ідеї став відомий в усьому світі місцевий фізик Віктор Бернацький. Він доручив маленькому Павлу зайнятися розробкою захисту, а сам прийнявся втілювати каску у реальному житті.

Обидва винахідника представили своє творіння на конкурсі наукових робіт та одразу зацікавили військових. Вони вже отримали патент на своє творіння.

Конструкція каски вироблена з рельєфної конструкції. При прямому влучанні кулі чи уламку снаряд відбивається від неї. У звичайну каску куля влучає по прямій траєкторії, тому і пробиває зовнішній шар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Бернацький та Стельмах зазначають, що вони складно трудилися для створення цієї каски. Вона вже має право на існування. Аналогічної розробки наразі немає у світі.

Читайте також: Наше ноу-хау для фронту: унікальні гідрогелеві пов'язки для ран

Нещодавно вітчизняні розробники також створили унікальні гідрогелеві пов'язки. Вони на 95% відсотків складаються з води, що не дозволяє бактеріям розмножуватись під нею.