У Запорізькому національному університеті відкрили музей, де зібрали предмети побуту радянського часу.

Музей розмістився в невеликій кімнаті історичного факультету, передає УНН.

Студенти зібрали в приміщенні 400 експонатів, більшість з яких - сімейні реліквії, розповіла доцент кафедри новітньої історії України ЗНУ Тетяна Грушевська.

"Наш музей сьогодні - це стилізація радянської епохи та побуту звичайної радянської квартири, речі зібрали студенти та викладачі ЗНУ. Збирали трохи більше року. У нас тут і прикраси, і листи, і друкарська машинка 30-х років, навіть радянська косметика. В музей можуть потрапити всі охочі ", - додала вона.

Також в музей принесли кілька примірників радянської побутової техніки, багато з яких досі працюють.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: Художники створили "Кольори, народжені в тиші" (фото)

"Для цього музею ми з родиною вирішили подарувати радіоприймач початку 60-х. Це подарунок від моїх дідуся і бабусі. Це не тільки радіо, зверху ще й програвач пластинок", - розповіла третьокурсниця істфаку Людмила Данилюк.

При цьому найціннішим експонатом творці музею вважають листи дідуся однієї зі студенток. Він писав їх з фронту, але так і не повернувся додому живим.