В Харківському зоопарку гепард подружився із м'якою іграшкою – білим плюшевим ведмедиком.

Хижак Тая вже багато років живе в зоопарку у Харкові. За цей час він настільки звик до людей, що став нагадувати великого кота.

Лікар - ветеринар Костянтин Латвинський розповідає, що до зоопарку тварина потрапила через сильну травму кісток бедра. В неволі гепард з такою вадою відразу б загинув, оскільки йому потрібно бути набагато швидшим, щоб здобувати собі їжу.

Тварина дуже ласкава, дає себе погладити і любить увагу людей. Бажаючих доторкнутись до гепарда завжди дуже багато, особливо він цікавить дітлахів.

Читати також: В зоопарку Києва з'явився Мормонт

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Доглядальники гепарда не пускають його до інших хижаків, щоб ті не завдали йому травм, тому тварина полюбляє бавитись забавками. Особливо йому подобаються м'які іграшки – плюшеві зайчики, мишки.

Іграшки до зоопарку приносять відвідувачі. У гепарда їх було вже з двадцяток. Впродовж 2 років Тая всіх їх порвав, однак кожного разу дітлахи приносять йому нову плюшеву "жертву".