Волонтери розповіли, де можна купить ялинку на Новий рік.

Як повідомляє прес-служба Волонтери WWF в Україні, вчора почався продаж спиляних ялинок.

Волонтери подбали про те, щоб українці змогли купити живу ялинку в горщику, а не спиляне лісове дерево.

"Карта розсадників і магазинів живих ялинок в горщиках. Друзі, Вашими зусиллями вже створена ця карта", - пише він.

У коментарях до посту користувачі соціальних мереж подякували волонтерів за таку добру справу, але попросили уточнити, чим відрізняється ялинка в горщику, від зрубленої в лісі.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Андрій уточнив, що на карті показані санкціоновані місця продажу, тому що часто на ринок надходять ялинки, які спиляні в браконьєрських місцях.

"Ну, браконьєри це окрема тема. Тут інша протидія потрібня. Я висловився за зміну формулювання, щоб не формувати у людей загальну думку, ніби "легальні" ялинки рубають у лісі. Це на руку тільки виробникам пластмаси", - уточнює Ярослав Козак.

Читайте також: Німець побудував ялинку з автомобілів (фото)

Нагадаємо, що екологи заявили, що проблема незаконного зрубу ялинок останнім часом дуже актуальна. За їхніми підрахунками, то найчастіше ялинки рубають в лісах Київської, Чернігівської та Житомирської області.