Дослідники провели вимірювання температурних показників повітря у Арктиці. Вони зазначили, що починаючи з 1900 року вона досягла найвищих показників. Протягом періоду з жовтня 2014 року і по вересень 2015 року температура зросла на 1,3 градуси Цельсія вище середніх показників.

Про це повідомляється у щорічній доповіді Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Науковці зазначають, що за останні 115 років температура повітря в Арктиці значно піднялась.

Вчений Рік Спинред наголосив, що глобальне потепління тут відбувається вдвічі швидше, у порівнянні з іншими місцями на планеті. Це, за його словами, у підсумку значно впливає і на клімат у всьому світі. Він також уточнив, що з початку минулого століття середньорічна температура зросла на три градуси Цельсія.

Читайте також: Північні олені вимирають

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Підвищення температурних показників супроводжує й процес танення льодовиків. На території Гренландії цього року вперше за три роки земля оголилася до половини острова. Зміна клімату сприяє міграції моржів і арктичних риб. Вони починають освоюють нові для себе ареали мешкання.

Нагадаємо, вчені вважають, що льодовики Арктики тануть через темні частинки органічного пилу з Азії.