Потепління клімату на планеті викликає дощі в Арктиці, які загрожують знищенням північних оленів.

Таку думку висловив заступник директора екологічного науково-дослідного стаціонару міста Лабитнангі Інституту екології рослин і тварин Уральського відділення РАН Олександр Соколов, передає УНІАН.

Він повідомив, що російські вчені разом з науковцями Арктичного університету Норвегії та США проаналізували вплив кліматичних змін на екосистему Арктики. Повні результати збираються опублікувати на початку наступного року в міжнародному журналі Arctic.

Читайте також: Санкції Заходу не дозволяють Росії освоювати Арктику

"Через потепління в зимовий період останніх трьох років у регіоні спостерігається так званий погодний феномен "дощ-на-сніг". Природним чином дощ формує на поверхні шари льоду. У ході досліджень, які проводилися нами з 2013 року, з'ясувалося, що лід став причиною збільшення смертності домашніх оленів, що мешкають в південній частині півострова Ямал", - повідомив Соколов.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще