Природні ресурси Арктики чекають на Росію, а вона не може розпочати масштабне освоєння через санкції США. Росіяни хвилюються, що поки вони зволікають, росте конкуренція в цьому регіоні. Повідомляє Економічна Правда.

Секретар Радбезу Росії Микола Патрушев говорить, що економічні санкції не дозволяють завезти до Арктики необхідне обладнання для видобутку нафти на морському шельфі. "Ми не можемо розпочати проекти розвідки нафти, промислове освоєння арктичних територій", - додає він.

"У нас є конкуренти, які розвивають господарську діяльність у Арктиці. Сінгапур, Китай, Індія також хочуть долучитися до освоєння ресурсів" - повідомив секретар.

Читайте також: Українка створила піратську копію американського музичного сайту

Нагадаємо, що через технічні санкції НПО им. Лавочкина перенесло строки створення та запуску космічної системи "Арктика".

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще