Три музичні студії США подали колективний позов до суду Манхетена з проханням заблокувати домен-клони музичного сайту Grooveshark. Повідомляє ЛігаБізнес.

Основним відповідачем у справі є вінничанка Віта Ткач. Українка в травні 2015 року зареєструвала і керувала з України піратським сервісом.

Музичний сервіс Grooveshark працював до кінця квітня 2015 року. В березні на сайт зайшло 32 млн відвідувачів. Сервіс порушував авторські права студій звукозаписів, тому його закрили. Власник міг би заплатити 736 млн доларів штрафу.

Відразу після закриття на доменах-клонах з'явилися його копії з таким же дизайном. Піратський сайт розповсюджував інформацію серед користувачів соцмережі, що він повернувся і працює на новому домені.

Читайте також: З "Третяковки" зникла картина "Запорожці пишуть листа турецькому султанові"

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Студії звукозапису виставили українці рахунок за моральні та матеріальні збитки: 4 млн дол за порушення авторських прав на торгову марку, 0,4 млн дол – за кіберсквотінг (реєстрація доменних імен, які належать іншій особі), 13, 3 млн дол – за порушення авторських прав на музичні треки. Але Вікторія так і не відповіла. Тому компанії просять суд винести вирок без участі позивача.