Британські вчені склали портрет Ісуса Христа, який дуже відрізняється від його канонічного образу.

Колишній медик Річард Нів разом зі своєю командою використовували методики судової експертизи. Вони встановили, що Син Божий був чоловіком з широким обличчям, густою бородою, коротким сильно кучерявим волоссям і смаглявою шкірою, пише Daily Mail.

Вчені проаналізували три черепи мешканців Галілеї початку нашої ери і побудували усереднену 3D-реконструкцію.

Читайте також: З Хрестом і іконами в саме пекло Майдану - архимандрит

Особливості будови черепа не дають можливість точно визначити колір очей і волосся, тому дослідникам довелося встановлювати їх на підставі стародавніх описів людей того часу. Таким чином встановили, що у Ісуса були темні очі і волосся.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

На думку вчених, зріст Спасителя становив приблизно 150 сантиметрів, як і у більшості його одноплемінників того часу, вага - близько 50 кілограмів.

Професор антропології Елісон Геллоуей стверджує, що представлені британцями зображення мають дуже високий рівень достовірності.