Голова кафедри хімії з британського університету в Нью-Гемпширі Глен Міллер створив здорову каву. Вона приносить таку ж користь для здоров'я, як і червоне вино.

Про це повідомляє Seacoastonline.

Міллер для корисної кави використовував зерна кави сорту арабка. Він також додав до напою резвератрол. Це речовину, що міститься в шкірках виноградних ягід. Готовий продукт отримав назву CoffVee. Завдяки цим компонентам, хімік домігся, щоб продукт приносив користь для серця.

Вчений наголосив, що одна чашка такої кави містить ж резвератролу, як і один келиха вина. Він вважає, що кавова індустрія наразі перебуває на порозі значних змін. Для продажу свого продукту Міллер навіть створив нову компанію під назвою Vera Roasting.

Ідея поєднати каву з резвератролом прийшла на думку хіміка не одразу. Він знав про переваги цієї речовини. У неї відсутній смак і спочатку вчений планував поєднати її з чаєм, або додавати у воду в пляшках.

Популярні новини зараз
Пенсія буде доступна лише одиницям: нові вимоги до мінімального стажу Школи перейдуть на нову систему навчання: до яких змін готуватись дітям Дитячі садочки змінюють формат: про дітей піклуватимуться по-новому Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Показати ще

Читайте також: ТОП-16 модних кулінарних фішок 2016 року

Але потім він згадав про каву. Свій вибір чоловік пояснює тим, що цей напій дуже популярний серед дорослих. Приблизно 83% дорослого населення, за його словами, споживає каву. Кавоман в середньому випиває по 3,1 чашки ароматного напою в день.

Він і намагатиметься підкорити цю аудиторію. Компанія почала працювати лише з 8 грудня, і йому вже вдалося продати 100 кілограмів модифікованих зерен.

Нагадаємо, що раніше американські вчені представили результати масштабного дослідження, яке показало, що споживання 3-5 чашок кави на день знижує ризик передчасної смерті.