Голова кафедри хімії з британського університету в Нью-Гемпширі Глен Міллер створив здорову каву. Вона приносить таку ж користь для здоров'я, як і червоне вино.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє Seacoastonline.
Міллер для корисної кави використовував зерна кави сорту арабка. Він також додав до напою резвератрол. Це речовину, що міститься в шкірках виноградних ягід. Готовий продукт отримав назву CoffVee. Завдяки цим компонентам, хімік домігся, щоб продукт приносив користь для серця.
Вчений наголосив, що одна чашка такої кави містить ж резвератролу, як і один келиха вина. Він вважає, що кавова індустрія наразі перебуває на порозі значних змін. Для продажу свого продукту Міллер навіть створив нову компанію під назвою Vera Roasting.
Ідея поєднати каву з резвератролом прийшла на думку хіміка не одразу. Він знав про переваги цієї речовини. У неї відсутній смак і спочатку вчений планував поєднати її з чаєм, або додавати у воду в пляшках.
Читайте також: ТОП-16 модних кулінарних фішок 2016 року
Але потім він згадав про каву. Свій вибір чоловік пояснює тим, що цей напій дуже популярний серед дорослих. Приблизно 83% дорослого населення, за його словами, споживає каву. Кавоман в середньому випиває по 3,1 чашки ароматного напою в день.
Він і намагатиметься підкорити цю аудиторію. Компанія почала працювати лише з 8 грудня, і йому вже вдалося продати 100 кілограмів модифікованих зерен.
Нагадаємо, що раніше американські вчені представили результати масштабного дослідження, яке показало, що споживання 3-5 чашок кави на день знижує ризик передчасної смерті.