У Середньовіччі люди вірили у вампірів, відьом та іншу нечисть.

Як повідомляє ZN.ua, у Польщі знайшли поховання людей, яких вбивали і хоронили як вампірів.

Часто люди приймали людей з нестандартною зовнішністю або здібностями за вампірів.

Вчені виявили могили в селі Дреско. Чотири людини були поховані з серпами навколо шиї. У могилі п'ятої людини серп знаходився в районі талії. Відомо, що за стародавніми звичаями вампірові необхідно було відрізати голову або вбити осиковим кілком в серце.

Поховання датовані XVII століттям. Вчені ідентифікували, що це були чотири жінки і один чоловік. Наймолодшій дівчині було від 14 до 19 років її втопили. Найстарішу жінку вбили срібним серпом. Це в неї він опинився на талії, в роті були бронщовие монети, її втопили, прив'язавши камінь до грудей і скинувши у воду.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Знахідку виявили в районі кладовища з 250 гробниць. Всіх "вампірів" поховали в дерев'яних трунах за християнськими звичаями.

Вчені схиляються, що така знахідка допоможе розкрили таємницю вірувань людей на вампірів. Також є друга гіпотеза, згідно з якою люди здійснювали таке поховання, щоб їх предків охороняли від більш злих духів.

Читайте також: Наречена приїхала на весілля в труні (фото)

Нагадаємо, що останнє таке поховання знаходили в Південної Африки. Тоді чоловіка обезголовили серпом, також припускаючи, що він був вампіром.