Американська компанія Cabot Guns має намір виготовити два пістолети з метеорита "Гібеон", який є ровесником нашої планети.

Для створення зброї використають 35-кілограмовий уламок небесного тіла, передає газета Експрес. За даними вчених, цей метеорит впав на Землю близько 500 тисяч років тому. Його вік оцінюють приблизно у 4,5 мільярда років.

"Ми сумнівалися, що це можливо, але ми подолали вирішальну стадію роботи і тепер впевнені, що отримаємо два повністю функціонуючих пістолета", - розповів засновник і голова Cabot Guns Роб Біанчін.

Читайте також: Уламки російської ракети розсипалися над США (фото)

Він відзначив, що створення кожного елементу зброї було свого роду науковим експериментом.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Набір з двох пістолетів назвали "Великий вибух". Його збираються продати на аукціонних торгах у наступному році. Вартість кожного з унікальних пістолетів оцінюють приблизно в 1 мільйон доларів.

Нагадаємо, у листопаді жителі чотирьох американських штатів - Іллінойсу, Індіани, Кентуккі і Теннессі – повідомили про падіння метеориту.