Чергова загадкова смерть найбільших ссавців планети сталася в Індії. На узбережжя індійського штату Таміл Наду викинулися понад 100 китів, повідомляє ВВС.

За повідомленнями місцевої влади, щонайменше 45 тварин вже загинули. Китів помітили на березі поблизу міста Тиручиндур у понеділок, 11 січня, ввечері. Місцеві добровольці намагалися повернути їх назад у воду, але кити продовжували викидатися на берег.

За останню добу на берег викинулися більше ніж 50 невеликих китоподібних, переважно фінвалів із дитинчатами. Багато з них загинули, однак частина все ще намагається вижити. Для порятунку тварин залучені фахівці-океанологи і бригади робітників – люди зіштовхують китів назад у воду.

Зазначимо, що вчені й досі не знають причин такої поведінки китів. Більшість океанологів каже, що тут комплекс причин. Серед них кліматичні зміни, забруднення світового океану, хвороби (психічне захворювання у ватажка зграї), помилки в навігації, згубливий шум від підводних човнів та навіть свідоме самогубство.

Читайте також: У Японському морі пором протаранив кита: є постраждалі

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Деякі вчені схильні вважати, що у китів дуже сильно розвинуте почуття взаємовиручки. І от коли один з них потрапляє на мілководдя і кличе на допомогу, ті кидаються йому допомогти і самі потрапляють у пастку.