Верховна Рада повинна прийняти постанову, яка забороняє уряду підписувати будь-які документи з МВФ без схвалення парламенту.

Таку думку висловив народний депутат та громадський діяч Сергій Шахов. За його словами, сьогодні ні суспільство, ні парламент нічого не знає про всі умови, на яких влада бере новий кредит МВФ.

“Влада збільшує борговий тягар країни з додатковими умовами, які позначаться на більшості українців, не отримавши на це згоди суспільства та його представників – народних депутатів. У парламентсько-президентській країні це неприпустимо. Верховна Рада повинна прийняти постанову, яка забороняє уряду підписувати будь-які документи з кредиторами без схвалення парламенту", – підкреслив Сергій Шахов.

Політик зазначив, що українці можуть хіба з тих уривків відомостей, які просочуються в ЗМІ, скласти уявний "пазл" про умови, на яких влада бере новий кредит МВФ.

“ Українці навіть не підозрюють, які важливі зміни відбудуться в їх життя і за рахунок чого доведеться віддавати кредити, згоду на які вони не давали", – зазначив Сергій Шахов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Політик переконаний, що постійні спроби уряду приховати від суспільства інформацію про вимоги МВФ, намагання надати суперечливу інформацію і відсутність публічного обговорення свідчать про наявність у влади своїх інтересів.

“Якщо влада, в гірших традиціях попередніх режимів, проштовхує свої інтереси за рахунок людей, то Верховна Рада повинна взяти відповідальність на себе і припинити цю порочну практику. Жодна суспільно важливе рішення в Україні не може прийматися без попередньої згоди Верховної Ради“ –резюмував політик.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Кабінет міністрів України пообіцяв показати населенню проект пенсійної реформи та меморандум з МВФ.